Google Images

Gradončelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović izrazio je zadovoljstvo što je, nakon deset godina, od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, otvorena ambasada Palestine u Pogorici i ocijenio da će to doprinijeti unapređivanju bilateralnih odnosa dvije države i njihovih gradova, na sastanku sa palestinskim ambasadorom Rabii Alhantoulijem.

On je, podsjećajući da je Palestina među prvim državama priznala obnovu državne nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, zahvalio Ambasadoru na podršci i priznanju naše države kao suverene i samostalne, konstatujući da je do toga dovela odgovorna i promišljena politika crnogorske političke elite i mudrost naroda koji je na referendumu dao presudan doprinos obnovi državnosti Crne Gore.

Gradonačelnik je iskazao uvjerenje da će misija prvog rezidentnog ambasadora Palestine biti uspješna i sadržajna, i iznio očekivanje da će, na obstrano zadovoljstvo, doprinijeti intenziviranju saradnje u mnogim oblastima, naročito u oblastma ekonomije, kulture i turizma.

Alhantuli je zahvalio Gradonačelniku na srdačnom prijemu i saopštio da ima posebnu čast što je od nedavno postao građanin Podgorce.

On je iskazao posebno zadovoljstvo što je prvi rezidentni ambasador svoje države u Crnoj Gori i ocijenio da će svoj mandat iskoristiti da učvrsti veze između dvije države i njenih gradova u cilju realizacije predviđenih planova i konkretnih aktivnosti.

Ambasador je zaključio da je ambicija ambasade Palestine u Podgorici tokom njegovog mandata intenziviranje saradnje u svim oblastima kako bi što više promovisali sopstvenu državu, afirmisali njene potencijale i ojačali prijateljstvo Crne Gore i Palestine.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR